Etusivu
Ohjeita
Hinnasto
Kuvia
Yhteystiedot

 


Eläintentäyttäjä
Marko Väkiparta
+358503245390
vakipartamarko@gmail.com
www.markovakiparta.fi

Olen vuonna 1979 syntynyt eläintentäyttäjä.

Harrastuksinani on metsästys, kalastus, luonnossa liikkuminen sekä useat rata-ammunta lajit.

Kalastusharrastus alkoi jo varhain, kuusivuotiaana sukulaisten seurassa pilkkionginta vei mukanaan. Metsästys ja sen mukana rata-ammunta tulivat mukaan hieman myöhemmin. Metsästykseen innostuin naapurin isännän myötämielisellä avustuksella hänen kertoessaan minkin loukkupyynnistä ja sen saloista. Se oli varsin oiva tapa perehdyttää ja oppia eläinten tuntemusta sekä niiden käyttäytymistä luonnossa. Ensimmäisen aseen hankin 15 vuotiaana, jonka jälkeen hyvinkin pian kuvioihin astui rata-ammuntaharjoittelu. Rata-ammuntaa jatkoin aina kilpailuihin saakka.

Kunnioitus luontoa ja riistaeläimiä kohtaan on ollut vahvasti mukana alusta asti. Ehkä se oli syy, miksi täytätin ensimmäisen ja sittemmin useita saaliitani pitkäaikaisiksi muistoiksi.

Koulutukseltani olen sähköpuolen ammattitutkinnon suorittanut vuosina 1995 – 1998, josta armeijan jälkeen siirryin lyhyen opiskelujakson jälkeen vakituiseen työsuhteeseen paikalliseen konepajaan cnc-sorvariksi. Koko tämän teollisuuden alalla viettämäni ajan pohdin, miten voisin elättää itseni ja jatkaa/jakaa jo vuosien myötä vahvaksi tullutta luonnontietämystäni myös muille.

Reilun vuosikymmenen ”sorvin” ääressä vietettyäni, sain mahdollisuuden tutustua käytännössä eläintentäyttötyöhön. Aluksi ikään kuin harrastusmielessä joitakin kuukausia, jonka jälkeen siirryin astetta lähemmäs ”ammattimaisuutta”, tekemällä puolet viikosta ”vieraalla” ja puolet täyttötöitä. Tällä hetkellä toimin päätoimisena eläintentäyttäjänä. Työni ohessa suoritan luonnontietteellisen alan konservaattorin tutkintoa, jotta ammattitaitoni pysyisi varmasti korkealla ja tekemieni töiden laatu on jatkossa vieläkin parempaa.

Riistalehden 3/2016 artikkeli preparaattori Marko Väkiparrasta. Linkki(n.5mt)


 

Päivitetty 1.9.2016